Kotva
Office 365

Elektronická ŽK

Aktuality
Minikopaná
19.4.2024

Děkujeme vybraným žákům 8. a 9. tříd. Více informací v BLOGU ŠKOLY.

Výstava výtvarných prací žáků 2. stupně
17.4.2024

Nejprve nahlédněte do BLOGU ŠKOLY a poté se vydejte do Informačního střediska na Mírovém náměstí.

Volba zákonných zástupců nezletilých žáků do Školské rady – 2. kolo
14.4.2024

V BLOGU ŠKOLY, v samostatném článku, jsou uvedeny důležité informace k 2. kolu voleb zákonných zástupců nezletilých žáků do Školské rady.

Kalendář akcí duben
28.1.2024

Kalendář dubnových akcí je aktuálně naplněn.

Vyhlášení voleb do Školské rady
1.3.2024

Bližší informace k volbám do Školské rady jsou zveřejněny v BLOGU ŠKOLY.

Kalendář akcí březen
28.1.2024

Kalendář březnových akcí je aktuálně naplněn.

Záložka BUDOUCÍ PRVNÍ TŘÍDY
6.2.2024

Aktuálně otevíráme záložku BUDOUCÍ PRVNÍ TŘÍDY, která je určena zákonným zástupcům budoucích prvňáčků. Záložka bude plně aktualizována do konce měsíce února.

Změny v rozvrzích tříd 2. A, 2 .B, 3. A
31.1.2024

Na stránkách tříd 2. A, 2. B a 3. A jsou zveřejněny změny v rozvrzích platné od 5.2.

Informační schůzka před přijímacím řízení na SŠ a osmiletá gymnázia
27.1.2024

Bližší informace v BLOGU ŠKOLY, v záložkách I. stupně OSMILETÁ GYMNÁZIA, II. stupně PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ  a prioritně též v systému Bakaláři.

Informační schůzka před přijímacím řízení na SŠ a osmiletá gymnázia
27.1.2024

Bližší informace v BLOGU ŠKOLY, v záložkách I. stupně OSMILETÁ GYMNÁZIA a II. stupně PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ  a prioritně též v systému Bakaláři.

Úprava rozsahu vyučování ve středu 31.1.2024
27.1.2024

Informace o úpravě rozsahu vyučování pro středu 31.1. jsou v BLOGU ŠKOLY.

Doplňujeme kroužek Veselá věda
22.1.2024

Podrobnosti v BLOGU ŠKOLY  a v záložce AKTIVITY - KROUŽKY.

Hotovostní placení stravného - únor
22.1.2024

Podrobnosti v záložce ŠKOLNÍ JÍDELNA a v BLOGU ŠKOLY.

Akce leden
28.12.2023

Kalendář lednových akcí je aktuálně naplněn.

Lyžařský kurz - příspěvek
3.1.2024

V BLOGU ŠKOLY i v samostatné záložce II. stupeň - LYŽAŘSKÝ VÝCVIK jsou přínosné informace VZP.

Přijímací řízení na SŠ a osmiletá gymnázia
20.12.2023

Důležité informace k přijímacím zkouškám jsou v BLOGU ŠKOLY, ale také ve stálých záložkách 1. a 2. stupně.

Organizace 22.12. 2023
20.12.2023

Informace o úpravě vyučování v pátek 22.12. naleznete v BLOGU ŠKOLY. 

Týden konzultací
20.12.2023

V týdnu od 8.1. do 12.1. proběhne na naší škole týden konzultací. Bližší informace ZDE.

Nabídka pracovní příležitosti
14.12.2023

Bližší informace v BLOGU ŠKOLY a v záložce ŠKOLNÍ JÍDELNA.

Sdělení ze školní jídelny - úprava cen stravného
14.12.2023

Bližší informace v BLOGU ŠKOLY či v samostatné záložce ŠKOLNÍ JÍDELNA.

Akce prosinec
30.11.2023

Kalendář prosincových akcí je aktuálně naplněn.

Přírodovědné bádání
27.11.2023

V třídní záložce 9.B je nový článek.

Sdělení ze školní jídelny - oběd v pondělí 20.11.
18.11.2023

Více informací v BLOGU ŠKOLY  a v záložce ŠKOLNÍ JÍDELNA.

Laskavci ze 7. B
14.11.2023

Nevíte, co si pod názvem aktuality představit? Vstupte na stránku 7.B.

Něco se chystá... vánoční překvapení AKTUALIZOVÁNO
14.11.2023

O spolupráci našich starších žáků s klienty domova seniorů na Bukově je více v BLOGU ŠKOLY  či v záložce AKTIVITY - PROJEKTY.

Akce listopad
31.10.2023

Kalendář listopadových akcí je aktuálně naplněn.

Hotovostní placení stravného - listopad
23.10.2023

V BLOGU školy a v samostatné záložce ŠKOLNÍ JÍDELNA jsou bližší informace

Exkurze do knihovny 7.C
20.10.2023

Pro zhlédnutí fotografií z akce 7. C vstupte na stránku třídy nebo rychlým proklikem ZDE.

Rodičovské schůzky
1.10.2023

Více informací v Blogu školy nebo rychlým proklikem ZDE.

Akce říjen
1.10.2023

Kalendář akcí pro měsíc říjen je aktuálně naplněn

Lyžařský kurz 2023 - 2024, 2. STUPEŇ
11.9.2023

Informace k lyžařskému kurzu jsou aktuálně zveřejněny v BLOGU ŠKOLY a také v samostatné záložce II. stupeň - LYŽAŘSKÝ KURZ 2023/2024

Příspěvek pojišťoven na platbu za švp
25.6.2023

Podrobnosti v blogovém článku.

Přihlášení do Microsoft Office 365 - návod
17.8.2021

Nahlédněte do Blogu školy, manuál je též celoročně umístěn v záložce KE STAŽENÍ.

Zřizovatel školy

Zřizovatelem příspěvkové organizace je Statutární město
Ústí nad Labem.

 

 

Ministerstvo školství

Mapa webu
A
A
A

Zprávy z lyžařského výcviku - ZÁVĚREČNÁ AKTUALIZACE

Vloženo: 4.1.2023 | Autor: Ruzickova.L | Zobrazeno: 1020x

Vážení rodiče, níže přinášíme reportážní zprávy z místa konání lyžařského výcviku

 

Viděli jsme slunce

Tak máme za sebou poslední den lyžování na našem kurzu. Dnes jsme měli trochu honičku, protože jsme ráno využili ještě vlastní skibus a jeli do „Pece“. Podmínky tam jsou přeci jen příznivější.

Ani dnes jsme nepolevili ve výuce a snažili se dopilovat ještě něco na technice. Během oběda jsme dostali informaci, že někteří frekventanti jsou již hodně unavení, a tak jsme trochu opět improvizovali. Naši lyžníci si mohli vybrat, zda půjdou do bazénu a kdo bude chtít, půjde ještě na lyže. Jména, kdo šel kam, vám, v rámci GDPR nemůžeme sdělovat, ale doma se můžete zeptatlaughing. Volba ale byla za nás vhodná, odpolední svah byl „těžký“, protože tam byl nahrnutý mokrý sníh a bylo třeba být opatrní.Všichni ztížené podmmínky respektovali, a tak jsme opět všichni v pořádku na chatě. Během odpoledne na nás dokonce vysvitlo sluníčko, což bylo poprvé za celou dobu kurzu.

Na hodnocení je ještě brzy, nejsme doma, ale přesto jsme s kurzem i přes velmi „náročné“ podmínky spokojeni. Naši začátečníci pokročili v úrovni svých dovedností. Někdo víc, někdo méně, ale nikdo to nevzdal.

Na sjezdovce se nám nestal žádný vážný úraz, nějaké ty boule a modřiny zmizí. Zůstaly nám ale krásné zážitky na zimu „nezimu“, ale také i to, že vždy existuje nějaké řešení, abychom si pobyt tady užili.

Teď dáme večeři, pak zabalíme lyže, vezmeme žáky opět do kina a zítra, jsou zase Vaši. Přistavení autobusu je naplánováno na 9:00, v Ústí bychom měli být dle plánu do 12.35 

Zdraví Vás instruktoři a děti ze ZŠ Pod Vodojemem. 

 

 

Foto ZDE. 

 

 

Máme vlastní skibus.

Asi tak by se dal nazvat dnešní den. Přesně tak, jak bylo plánováno, jsme dnes změnili lokalitu a z Jánských Lázní jsme odjeli lyžovat do „Pece“. Bohužel ani dnes nám nepřálo počasí, ale za těch několik dnů jsme si už zvykli, takže to nebereme nijak tragicky. Prostě prší, ale my to nevzdáme, nejsme z cukru, že ano. Ale pojďme pěkně postupně.

Snídaně jsou pořád vydatné, prostě švédské stoly jak se patří. Včera jsme nahlásili do centrály skibusů, že plánujeme přejet z jedné lokality do druhé. Mělo to jednu zásadní výhodu, získali jsme vlastní skibus. Možná je to odměna za výdrž a vytrvalost ????. Prostě ráno přijel na zastávku autobus, že hledá ZŠ Pod Vodojemem, a na celý den byl pan řidič náš. Mohli jsme si tedy upravit i případný odjezd, což se nakonec ukázalo jako ohromná výhoda.

Janské Lázně nemají „Peci“ co závidět, protože i tam je sníh jen na sjezdovkách, ale oproti „Jánkám“ tam jezdí více vleků. Po krátké rozcvičce jsme vyrazili na svah. Každé družstvo jezdilo se svým instruktorem a i začátečníci se činili. Dokonce jsme mohli přivítat další 3 nové lyžaře, protože se nebáli a bravurně sjeli celou velkou sjezdovku. Vytrvalý déšť ale po několika hodinách přeci jen způsobil to, že jsme na svých tělech pociťovali mírný diskomfort. Naštěstí jsme měli v záloze náš vlastní skibus, a tak jsme vyzkoušeli, zda to funguje a….funguje????. Zanedlouho stál na parkovišti nastartovaný, vyhřátý a pouze ZŠ Vodojem připravený náš skibus. Výcvik na lyžích tedy pro dnešek skončil.

Večer jsme naše svěřence vzali do kina. Tedy do kina na chodbu???? na film Orel Eddie, aby věděli, že žádné sny se nemají vzdávat, ale musí o ně taky pořádně bojovat. Nebojte, my si to tady prostě umíme užít i přes nepřízeň počasí.

Zítra nás čeká poslední den. Trochu se bojíme, aby nám nepřestalo pršet, aby nás to případně nerozhodilo. Každopádně máme dopoledne v plánu opět lyžování v „Peci“ a odpoledne pak zůstaneme v „Jánkách“. A v neděli? To napíšeme až zítra.

 

 

 

Třetí várka fotografií ZDE.

 

Máme za sebou další den.

Skoro by se na dnešek hodila památná věta Josefa Kemra z filmu na Samotě u lesa. Opět jsme museli nechtěně ustoupit od lyžování k náhradnímu programu, protože nás celé dopoledne zkrápěl silný déšť. Dopolední program se dle ohlasů nakonec povedl. Soutěžila proti sobě pětičlenná družstva v obecných znalostech a  děti také poznávaly znělky z večerníčků a pohádek. Po obědě jsme měli v plánu místní bazén a ti, kteří nemohli nebo nechtěli do vody, šli na 3 kilometry vzdálenou Stezku korunami stromů. Během dne se k nám bohužel dostávaly informace o uzavírání dalších vleků v okolí, a tak jsme se rozhodli od zítra lyžovat v Peci pod Sněžkou, kde by měly panovat momentálně nejlepší podmínky. Večerní program obstarala přednáška Horské služby, kde zazněly zajímavé informace o práci v horách. Zítra tedy vyrážíme do Pece pod Sněžkou. Držte nám palce, ať už ten déšť přestane a sníh vydrží. Zdravíme do Ústí!

 

Fotografie z druhého dne lyžařského výcviku ZDE.

 

 

Viděli jsme sníh laughing

 

Naše předpoklady se naštěstí potvrdily. Jánské Lázně jsou mezi několika málo místy, kde se v současné době v ČR lyžuje a my už také vyrazili na svah, ale pojďme pěkně popořádku. Od té doby, co jste nám zamávali, jsme po pár hodinách dorazili do hotelu Astoria v Jánských Lázních. Pak jsme se vydali na prohlídku našeho hostitelského města, prohlédli si kolonádu a také lanovku, na které jsme dnes jezdili. Při prohlídce jsme se seznámili s historií tohoto města, která sahá až před založení Karlovy University. Loterií ale bylo spíš zvolit vhodný skipas na druhý den, protože počasí nám dle předpovědi nemělo přát. Po večerní přednášce o výběru vhodného lyžařského vybavení a oblečení, jsme si dali večerku a těšili se na dnešní lyžování. Hned ráno jsme po vydatné snídani (jídla tu je více než sníme) vyrazili na svah. Všichni jsme museli vyjet lanovkou, protože podmínky dole u nástupu nejsou vhodné ani pro naše začátečníky frown.

 

Nahoře proběhlo rozdělení do 4 družstev podle výkonnosti a začala výuka. Začátečníci se učili zejména základním dovednostem, tedy nazout si lyže, naučit se na nich stát, přenášet těžiště, bezpečně v pluhu zastavit a začali zkoušet už i oblouky na mírném svahu. Některým to šlo dobře, jiní potřebují ještě krapet času. Ostatní družstva pilovala další dovednosti dle pokynů instruktorů. Celý den jsme jezdili na horním vleku, neboť celá sjezdovka nebyla a není v úplně nejlepší kondici. Ke konci ti nejlepší sjeli po svých dolů a začátečníci raději zvolili opět cestu lanovkou. Šli jsme na vynikající oběd. Jak už jsme zmínili, jídlo je super a dokonce si můžeme vždy vybírat ze dvou jídel. Hned po obědě nám bohužel začalo pršet. Počasí nám prostě bohužel letos vůbec nepřeje. Po krátké instruktorské poradě a s přihlédnutím k okolnostem jsme zvolili „dobrovolnou“ odpolední variantu. Jelikož někteří naši účastníci mají jen jedno vybavení na lyže a současně někteří byli po ranním výcviku unavení, odpolední výcvik probíhal dobrovolně. Několik statečných tedy vyrazilo do deště a šlo krájet svah nehledě na počasí. Druhá skupina zůstala na chatě, následně jsme vyrazili na krátkou procházku. Teď máme před večeří a hned po ní bude přednáška o technice lyžování. Zmíníme nejzákladnější chyby a budeme doufat, že nám bude počasí přát.

 

Zatím jsme bez zranění a doufáme, že to tak i vydrží. Zdravíme do Ústí!

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.